Lasagna cu ciuperci si sos bechamell

Lasagna cu ciuperci champignon

De ce nu o lasagna cu ciuperci champignon? Oare de ce? Eu iubesc ciupercile!  Este o reteta pe care in ultima perioada o pregatesc foarte des, deoarece e usor de gatit si destul de rapida si foarte, foarte buna. Merita sa faceti si voi acasa si nu o sa va para rau.

Ingrediente: 

  • 250 g foi de lasagna
  • 500 g ciuperci champignon
  • 700 ml sos bechamell
  • sare, piper
  • 250 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • * patrunjel  (puteti adauga in ciuperci daca va place)

Mod de preparare:

Prima data preparam sosul bechamell. Daca vreti se gaseste si in comert, dar e mai bine sa il faceti in casa, stiti ce contine. Nu e greu de facut dar trebuie respectati pasii.

Eu am facut din 500 ml de lapte dar nu a ajuns suficient. Asa ca va propun sa faceti din 700 ml.

Proportia este:

  • 700 ml lapte
  • 70 g unt
  • 70 g faina
  • nucsoara
  • sare

Laptele se incalzeste sa fie cald. Untul se topeste. Se ia cratita de pe foc si se adauga faina si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine. Apoi se pune din nou pe foc mic si se adauga laptele putin cate putin pana se termina. Se lasa sa fiarba 30- 40 de minute. Se amesteca continuu daca se poate sa nu se prinda. NU e suficient sa fiarba doar pana se ingroasa. La sfarsit se adauga sare si nucsoara. Si acesta este sosul  nostru.

Intre timp preparam ciupercile. Le curatam, spalam si taiem marunt.

Ciuperci

Le punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Usturoiul il curtam si il punem in ulei doar sa dea aroma. Punem sare si piper. Lasam sa se caleasca bine, pana scade apa dupa ele. La sfarsit scoatem usturoiul.

Ciuperci in tigaie

Mozzarella se taie cubulete marunte.

Avem totul pregatit, acum sa pregatim lasagna noastra.

Pregatim tava. O tava termorezistenta sau de care aveti o ungeti cu unt. Important este care este ordinea preparatelor. Vin asa:foaie de lasagna, sosul bechamell, 2 linguri de ciuperci, si mozzarella(2 linguri). Si tot asa pana terminam foile de lasagna. Ultimul strat trebuie sa fie de sos, ciuperci, mozzarella. Se razuieste parmezan deasupra. Se pune la cuptor pentru 30 de minute (in foile de lasagna trebuie sa intre furculita).

Lasagna

Se lasa sa se raceasca putin si se poate servi. Lasagna cu ciuperci

Este fenomenala. Mie una imi place foarte mult. Este buna si dupa ce se raceste. Se mananca pana la ultima bucata, nimic nu ramane, va spun eu.Lasagna cu ciuperci si sos bechamell

Numai bine va doresc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: