Omleta cu dovlecei si ardei la cuptor

Frittata con zucchine

Ce poate fi mai usor de pregatit decat aceasta omleta de legume la cuptor. Se pun toate impreuna si iese aceasta omleta minunat de gustoasa si sanatoasa. Sa vedem cum o pregatim.

Omleta cu zucchine

Ingrediente:

  • 3 oua
  • un dovlecel mic (o zucchina, dovlecelul italian are un gust deosebit)
  • un ardei rosu
  • eu am pus si 50 g de pastai de fasole verde, aveam la indemana si am pus si pastai
  • sare, piper
  • 100 g parmezan
  • patrunjel tocat marunt
  • 3 frunze de busuioc proaspat
  • o lingura de faina

Mod de preparare:

Dovlecelul se spala si se razuieste pe razatoarea mare. Atentie, nu se curata! Ardeiul se spala si se taie patratele.

Ouale se bat bine. Se condimenteaza. Se adauga parmezanul, (puteti pune si branza telemea), patrunjelulsi lingura de faina.

O tava termorezistenta (33 cm X 20 cm) se unge cu unt bine. Pe fundul ei se pun legumele amestecate si apoi vine turnat amestecul de oua. Deasupra vin puse frunzele de busuioc rupte in bucatele mai mici.

Se pune la cuptor pentru 20-25 de minute. O controlati inainte de a opri cuptorul, depinde de fiecare cuptor.

Omleta cu zucchine si ardei

Si uite asa omleta noastra e gata. Din doua miscari si trei actiuni suntem gata de a gusta omleta minunata cu dovlecel!

Omleta cu dovlecel

Pofta buna si va mai astept pe blogul meu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: