Cartofi umpluti cu pireu si broccoli la cuptor

Cartofi umpluti

Un preparat foarte elegant si gustos, usor de facut si sanatos. Cand e vorba de broccol chiar e vorba de sanatate. Are multe beneficii asupra corpului.

Ingrediente:

  • 7 cartofi
  • 7-8 buchetele de broccoli
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 4-5 linguri de lapte
  • oregano
  • un catel de usturoi
  • 125 g mozzarella

Mod de preparare:

Se spala bine cartofii se se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se storc si se lasa putin la racit. Se curata de coaja si se scobesc apoi cu o lingurita. Din resturile ramase se face un pireu cu ulei de masline sau unt si lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano. Broccolul se soteaza intr-o tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi.

Broccolul se amesteca cu pireul.

In fiecare cartof se pune umplutura. Apoi un strat de mozzarella razuita si apoi iar pireu si mozzarella. Se pun intr-o tava de yena la cuptor unsa cu ulei de masline. Se tine 30 de minute la 180 grade Celsius.

Cartofi umpluit cu broccoli

Se servesc asa calzi simpli sau alaturi de carne, alaturi de un sos de iaurt.

Cartofi umpluti cu pireu si broccoli

Foarte sanatosi si gustosi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: