Branzoici cu branza telemea si marar

Branzoici

Aveam branzica de la mama de acasa din aia buna telemea si marar. Doua ingrediente pe care mie imi plac. Asa ca am vrut sa fac aceste branzoici. Pentru mine mararul si branza de vaca telemea se potrivesc de minune. Sa vedem cum pregatim.

Branzoica cu branza si marar

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 5o g unt
  • 7 g drojdie praf sau 25 g proaspata
  • o lingurita sare
  • o lingurita de zahar
  • o lingura ulei de masline

Pentru umplutura:

  • 450 g branza telemea de vaca sau de care aveti
  • o legatura de marar
  • un ou
  • sare daca branza nu e sarata
  • lapte pentru uns deasupra

Mod de preparare:

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece. Se cerne. Se adauga drojdia, lingurita de sare si se amesteca bine. Laptele se incalzeste impreuna cu untul, se pune  lingurita de zahar si se amesteca pana se topeste. Se toarna peste faina incet amestecand intre timp cu o lingura pana se poate, apoi se framanata cu mana. Se adauga si lingura de ulei de masline spre sfarsit. Se framanta pana aluatul devine omogen si se dezlipeste de marginile castronului.

Se cerne un pic de faina deasupra, se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa la dospit cel putin o ora, intr-un loc ferit de curenti.

Intre timp pregatim umplutura. Razuim branza, taiem mararul marunt si le amestecam impreuna cu oul. Adaugam sare daca mai este nevoie.

Dupa ce aluatul este gata se toarna pe masa de lucru. Se imparte in doua si se framanta putin pana ies bulele de aer.

Aluatul dospit

Se intinde cu sucitorul in forma dreptunghiulara si se taie in patratele. Se pune umplutura in mijloc si se aduna colturile la mijloc obtinand portofele. Se aseaza bine sa nu se dezlipeasca.

Umplutura

Se pun intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Se ung cu lapte (sau cu ou daca vreti) si se presara susan deasupra.

Se pun la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca si se servesc cu mare pofta.

Branzoici cu branza sarata

Branzoica sarata cu branza si marar

Numai bine pana la o noua postare!

Sectiune branzoica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: