Cheesecake cu ciocolata, vanilie si jeleu de capsuni

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake

Dupa cum v-am spus in postarea dinainte ca nu am sa ma opresc la primul cheesecake, iata-l pe al doilea. Am facut aproape acelasi cheesecake doar ca i-am adaugat un strat in plus de ciocolata. L-am facut cu o ocazie speciala, ziua de nastere a sotului meu. Fenomenal de buuuun!!! As spune multe despre el dar va las pe voi sa il faceti si sa faceti complimente!🙂  Hai sa vedeti ce a iesit!

Cheesecake dublu ciocolata si vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 2 linguri de cacao
  • 120 g unt topit
  • 300 g capsuni

Ingrediente pentru umplutura de ciocolata:

  • 250 g mascarpone
  • 300 g crema de branza
  • 160 g zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri de cacao
  • 50 g ciocolata neagra sau cu lapte, dupa preferinta

Ingrediente pentru umplutura de vanilie:

  • 250 g mascarpone
  • 300 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 160 g zahar pudra
  • baton de vanilie sau esenta de vanilie

Ingrediente pentru jeleu de capsuni:

  • 600 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 80 ml apa
  • miezul de la jumatate de baton de vanilie sau esenta
  • 10 g gelatina

Mod de preparare:

Prima data pregatim forma (28 cm diametrul), care trebuie sa fie cu pereti detasabili. O invelim bine in folie alimentara, atat fundul cat si peretii.

Biscuitii ii punem intr-un robot si ii maruntim bine. Punem peste ei si cacao si amestecam. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul.

Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu o canita cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat.

Caspunile le spalam, le stergem si le taiem pe jumatate. Apoi le asezam peste biscuiti cu miezul capsunii in exterior, precum in poza.  Punem tava la frigider si ne ocupam de umplutura de ciocolata.

Biscuitii in tava si capsunile

Punem mascarponele impreuna cu crema de branza si le mixam bine. Adaugam cacao. Mixam pana obtinem o crema fina. Punem treptat zaharul si mixam pana se topesc granulele. Punem ciocolata razuita peste crema de branza. Inmuiem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle, 5 minute aproximativ. O topim apoi la bain-marie (pe baie de aburi). Gelatina nu trebuie sa fiarba (foarte important!!!), pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare. Trebuie doar sa o topim pana devine lichida, amestecand tot timpul. O luam de pe foc, o incorporam in crema de branza si amestecam bine, bine. Turnam crema in forma si o dam la rece 2-3 ore.

Dupa ce s-a intarit pregatim umplutura de vanilie.

Procedam la fel doar ca nu adaugam cacao si ciocolata doar vanilie. O punem din nou la rece, 2-4 ore.

Pregatim jeleul de capsuni.

Eu am ales sa fac acest jeleu intr-o tigaie antiaderenta, puteti face la fel sau intr-o cratita.

Apa si zaharul se pun impreuna in tigaie si lasam sa fiarba la foc mic, pana devin un sirop. Adaugam capsunile si lasam sa fiarba pana se formeaza un jeleu (10 minute aproximativ). Luam dupa foc compozitia si punem gelatina direct in compozitie, fara sa le inmuiem in apa, deoarece jeleul este cald. Trebuie amestecat repede, energic, pana se incorporeaza bine in compozitie si este topita. Peste crema de branza se toarna si acest strat de jeleu. O punem la frigider pentru 4-6 ore sau peste noapte sa se inatreasca bine (eu asa am facut).

Cheescake cu ciocolata, vanilie si capsuni

Cheesecake cu capsuni si ciocolata

 

Va las sa va delectati cu pozele!

Cheesecake fara coacere

Foarte bun!

Cheesecake cu vanilie si jeleu de capsuni

Sotul meu a mancat 3 felii…ca doar era ziua lui!🙂

Cheesecake cu capsuni si ciocolata1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: