Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat4

Ce sa va mai spun, e bun, e bun, da rau de bun😀 Stiti ca am descoperit minunatul cheesecake…si variantele incep sa vina😉

Cheesecake cu ananas caramelizat

Imi place, da imi place este rapid de facut, usor si foarte delicios! Servit intr-o zi de vara, perfecta combinatia!

Cheesecake cu ananas caramelizat5

Ingrediente:

– pentru baza cheesecake

  • 300 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 120 g unt
  • 2 linguri cacao

– pentru umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 200 crema de branza
  • 250 g iaurt gras
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 10 g gelatina praf

– pentru ananas caramelizat

  • o cutie de conserva ananas (340 g), a avut a mea, daca era mai mare nu era nicio problema🙂
  • 200 ml suc de la anans
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 30 g unt
  • putina sare

Mod de preparare:

Prima data incepem cu ananasul caramelizat. O modalitate interesanta, dar de data asta am ales-o. Se amestecă zahărul și sucul de ananas într-o tigaie mare, la foc mic. După ce zahărul s-a dizolvat, măriți puțin focul și lăsați să fiarbă până se obține un sirop gros.

Se adauga esenta de vanilie si sarea. Se adauga feliile de ananas intr-un singur strat. Lasam sa fiarba feliile de ananas acoperite cu capac.Se unge din cand in cand feliile de ananas cu sirop. Se lasa aproximativ 30 de minute, pana feliile de ananas devin transparente.

Cand ananasul este gatit, scoateti feliile de anans pe o farfurie si le lasati la racit. Punem din nou tigaia pe foc cu siropul si lasam sa fiarba pana se reduce la jumatate. Indepartati tigaia de pe foc si adaugati untul. Amestecati pana se incorporeaza bine. Pastram acest sirop pana la sfarsit.

Ananas caramelizat

Pentru baza, topim untul si lasam sa se raceasca. Maruntim biscuitii intr-un robot de bucatarie. Adaugam cacao si amestecam bine. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (28 cm diametrul), cu cerc detasabil. Forma trebuie pregatita cu folie de plastic, atat baza cat si lateral. Presam foarte bine pana cand obtinem un strat uniform. Il punem la frigider, acoperit cu o folie de plastic, pana noi pregatim crema.

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa pentru 10 minute.Mascarponele si crema de branza le mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul si esenta de vanilie. 3 felii de ananas le luam si le facem cu blenderul pireu sau le taiem pur si simplu.

Crema de branza

Gelatina apoi o topim pe abur, foarte important, nu trebuie sa fiarba! O adaugam peste crema de branza. Amestecam energic pana se omogenizeaza compozitia.

O turnam peste blat si nivelam frumos. Feliile de ananas se aseaza peste crema de branza. Siropul se pune din nou la incalzit pana se face lichid (la mine s-a intarit). Se toarna peste ananas.

Cheesecake cu ananas caramelizat3

Se pune la rece pentru cel putin 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte.

Cheesecake cu ananas caramelizat1

Se serveste cu mare pofta!

Cheesecake cu ananas caramelizat5

O bunatate!

1 Comment (+add yours?)

  1. Trackback: Cheesecake cu ananas si ciocolata | Bunatati culinare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: