Cornuri turcesti cu branza

Cornuri turcesti cu ricotta detaliu

In una din aceste zile am vazut aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache, si cand am vazut-o, am zis trebuie sa o fac si eu, aveam toate necesare, doar ca nu le umpleam cu nutella ci cu ricotta si stafide (nu sunt mare fan ciocolata, prea multe calorii:)).

Cornuri turcesti cu ricotta

Nu a trecut mult timp si intr-o seara m-am apucat de ele. Nu sunt greu de facut, doar ca necesita rabdare. Bun, sa vedem cum se fac si cu ce se “mananca” aceste cornuri.

Cornuri turcesti cu ricotta detaliu1

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 200 -225 ml lapte
  • 100 ml ulei floarea soarelui / arahide
  • 7 g drojdie deshidratata
  • un albus mediu
  • un galbenus de ou+ 2 linguri de lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • sare
  • 80 g unt

Pentru umplutura:

  • 350- 400 g ricotta
  • 3-4 linguri de zahar (dupa gust)
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 50 g stafide

Mod de preparare:

Mai intai trebuie sa topim untul, avem nevoie de el mai tarziu sa fie rece si mai cremos.

Cernem faina si punem drojdia. Amestecam bine. Laptele il incalzim putin si il amestecam cu zaharul. Il punem in centrul fainii impreuna cu  albusul, uleiul si sarea. Framantam bine, pana aluatul se omogenizeza, are o consistenta elastica.

Il punem la dospit intr-un vas uns cu putin ulei si acoperit. Il lasam 30 de minute, nu mai mult.

Impartim aluatul in 8 parti egale. Ungem planul de lucru cu putin ulei, nu il pudram cu faina, si intindem fiecare bucata de aluat in foi rotunde, de aproximativ 5-6 mm grosime, diametrul aproximativ 28 cm. Aluatul se intinde foarte usor.

Preparare cornuri turcesti

Ungem prima foaie cu unt, adaugam peste ea a doua foaie, o ungem bine si pe ea cu unt si continuam sa suprapunem foile, unse bine cu unt, pana cand le terminam. Ultima foaie nu se unge. Nu am facut fotografii in timp ce pregateam, dar cred ca se intelege, nu e asa de greu.

Intindem aluatul cu mana si apoi il intindem cu sucitorul de grosime de 1 cm. Se imparte in 16 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune umplutura si se ruleaza. Am pus la cateva dintre ele si un patratel de ciocolata, pentru sotu’😀

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca 30 minute.

Cornuri turcesti in tava

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru  25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Cornuri turcesti cu ricotta sectiune Cornuri turcesti cu ricotta si stafide

Se servesc calde sau reci! Noi am mai avut si dimineata la mic dejun cu o cana de lapte.

Cornuri turcesti cu branza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: