Cheesecake cu banane (fara coacere)

Pur si simplu…atat de bun…atat de racoros…atat de gustos!!!

Cheesecake cu banane si lamaie

Voi ati facut pana acum cheesecake? Cat despre mine pot sa va spun ca am facut 4 in timp de 2 luni. Deci?! E foarte usor de facut si rapid…si rezultatul intrece orice masura!

Cheesecake cu banane fara coacere

Pana acum am facut doar fara coacere deoarece e cald afara si merge de minune pe o asa vreme torida. As vrea sa incercati si voi sa vedeti ce bun este, chiar merita sa il pregatiti!

Cheesecake cu banane, felie

Am primit multe, multe banane. Si ce sa fac cu ele? Cateva dintre ele le-am congelat si fac o inghetata buna. Dar cu restul?

Cheesecake! Cu ocazia aniversarii noastre de casatorie de 3 ani, am facut acest cheesecake. Sa vedem cum se pregateste!

Cheesecake cu banane2

Ingrediente:

– pentru baza cheesecake

  • 300 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 120 g unt (eu am pus mai putin, 90 g, deoarece aveam biscuiti cu unt)
  • 2 linguri cacao

– pentru umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 200 crema de branza
  • 5 banane coapte + o banana decor
  • o lamaie
  • scortisoara
  • 100 g zahar pudra
  • 10 g gelatina praf

Mod de preparare:

Pentru baza, topim untul si lasam sa se raceasca. Maruntim biscuitii intr-un robot de bucatarie. Adaugam cacao, scortisoara (dupa gust, o  jumatate de lingurita am pus eu) si amestecam bine. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (28 cm diametrul), cu cerc detasabil. Forma trebuie pregatita cu folie de plastic, atat baza cat si lateral. Presam foarte bine pana cand obtinem un strat uniform. Il punem la frigider, acoperit cu o folie de plastic, pana noi pregatim crema.

Punem gelatina la inmuiat intr-un bol cu 2 linguri de apa. Mascarponele cu crema de branza se mixeaza bine. Se adauga zaharul. Bananele se tau, se pun in robot impreuna cu sucul de la lamaie si putina scortisoara. Se mixeaza pana devin un pireu fin. Peste crema de branza se adauga acest pireu de banane. Se amesteca bine. Gelatina o topim pe aburi. Apoi o adaugam peste crema de branza si amestecam energic sa se incorporeze in toata compozitia.

Crema de branza

Se toarna peste blat. Se pune la frigider acoperita cu folie de plastic. Se lasa peste noapte. Urmatoarea zi se taie o banana rondele si se decoreaza cheesecake-ul. Rondelele de banane se ung cu o pensula cu suc de lamaie sa nu se oxideze.

Cheesecake cu banane1

Se taie si se serveste cu mare pofta!

Cheesecake cu bananeCheesecake cu banane, sectiune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: