Biscuiti cadou

Biscuiti cadou2

Biscuiti cadou3

Azi va propun o reteta de biscuiti foarte buni si gustosi dar si aratosi. Se apropie sarbatorile de iarna si este binevenita aceasta idee. Este vorba de niste biscuiti in forma de cadou. Foarte frumosi! Sa vedem cum se pregatesc!

Biscuiti cadou1

Ingrediente:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • 150 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala rasa

Mod de preparare:

Untul se scoate din frigider cu cel putin o ora inainte de a prepara biscuitii. Apoi untul impreuna cu zaharul pudra  se mixeaza bine pana devin ca o spuma. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de portocala si coaja de lamaie, amestecand pana se incorporeaza in compozitie. Faina se amesteca cu praful de copt. Le cernem in compozitie si amestecam bine.

Untul cu zaharul

Impartim in doua aluatul (folosim un cantar). In unul adaugam cacaua si framantam pana se omogenizeaza bine. Le invelim in folie de plastic si le punem la frigider pentru 30 de minute.

Aluatul pentru biscuiti

Intindem cele doua bucati de aluat pe planul de lucru pudrat cu faina in forma dreptunghiulara. Cea cu cacao o intindem mai subtire.

Din foaia alba taiem 4 fasii drepte de aproximativ 3 cm.

Din foaia cu cacao taiem 2 fasii egale ca marimea celei albe.

Punem o fasie cu cacao intre 2 fasii albe, ca un sandwich.

Taiem fiecare fasie pe lung in 3 bucati.

Intoarcem noile fasii formate astfel incat sa se vada partea maro.

Taiem din nou fasii din foaia cu cacao de grosimea noilor fasii obtinute mai sus.

Asezam fasiile cu cacao, intre 2 fasii cu alb, intr-un nou sandwich, astfel incat, atunci cand ne uitam din margine, sa vedem in mijlocul fasiilor o cruce.

Am obtinut astfel niste fasii de aluat colorat pe care il invelim in folie de plastic si lasam la frigider pentru inca 30 de minute.

Apoi il scoatem si taiem feliute care vor semana ca niste cadouri. Separat, formam si niste fundite. Eu am facut si niste fundite.

Biscuiti fundite

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 10 -15 minute.

Biscuiti cadou4

Pentru sursa de inspiratie si mai multe poze intrati aici.

Biscuiti papion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: