Supa crema de dovleac

 

IMG_6061 copy

Mai intai de toate vin si eu sa va urez un an nou plin de impliniri si sanatate! E prima postare din acest an si imi pare rau ca e asa de tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata! Va astept la mine pe blog in continuare sa descoperim o lume a bunatatilor gatite de mine🙂 Daca va place ceea ce fac ma puteti urmari adaugand adresa de mail.

Supa crema de dovleac

Deschid anul cu o reteta simpla dar foarte eleganta in aceasi timp! E absolut un deliciu, nu mai punem faptul ca e si sanatoasa! O supa plina de culoare si plina de energie! E a doua oara cand o fac si am zis ca o impartasesc cu voi aceasta reteta. E una simpla, fierbi legume, le mixezi si gata supa!

Ingrediente:

  • 700 g dovleac
  • 2 cepe
  • 2 radacini telina apio sau o telina mica radacina
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi de marime mijlocie
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • smantana
  • crutoane de paine
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala. Se tau in bucati mai mari si se pun la fiert intr-o oala cu 2,5 litri de apa cu sare.

Se lasa sa fiarba legumele. Cand sunt gata le lasam sa se raceasca si punem blenderul in ele si le mixam pana devine o crema. Daca observati ca aveti prea multa apa fata de legume nu o puneti pe toata. Supa trebuie sa aiba totusi o consistenta lichida dar totusi sa fie crema.

O sarati si piperati dupa gust.

Supa crema de dovleac1

Se serveste cu smantana, ulei de masline extravirgin si crutoane de paine!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: