Cheesecake cu ananas si ciocolata

Cheesecake cu ananas si ciocolata1

Azi vin cu o reteta de cheesecake, o prajitura foarte buna si usor de preparat! V-am spus in postarile anterioare ca am sa mai fac cheesecake, si iata ca nu ma opresc sa fac aceasta minunata prajitura. Foarte multe combinatii exista si vreau sa incerc cat de multe. Azi aduc combinatia ananas si ciocolata. O alta varianta care am facut deja cu ananas o gasiti aici.

Felie de cheesecake cu ananas si ciocolata

Ingrediente:

– pentru baza cheesecake

  • 300 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 120 g unt
  • 2 linguri cacao
  • scortisoara (optional)

– pentru umplutura cu ciocolata

  • 100 g ciocolata neagra peste 70 % cacao
  • 250 g mascarpone
  • 200 crema de branza
  • 150 g iaurt gras
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie naturala
  • 10 g gelatina praf
  • 3 linguri cacao amara

– pentru umplutura cu ananas

  • o cutie de conserva ananas (340 g)
  • 250 g mascarpone
  • 200 crema de branza
  • 150 g iaurt gras
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie naturala
  • 10 g gelatina praf

Decor:

  • doua bucatele de ciocolata neagra
  • 2 felii de ananas (le opriti din conserva)

Mod de preparare:

Incepem cu baza de biscuiti, topim untul si lasam sa se raceasca. Maruntim biscuitii intr-un robot de bucatarie. Adaugam cacao si scortisoara, amestecam bine. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (28 cm diametrul), cu cerc detasabil. Forma trebuie pregatita cu folie de plastic, atat baza cat si lateral. Presam foarte bine pana cand obtinem un strat uniform. Il punem la frigider, acoperit cu o folie de plastic, pana noi pregatim crema.

Primul strat de branza il facem cel cu ciocolata. Punem la inmuiat gelatina in 2 linguri de apa pentru 10 min. Taiem ciocolata marunt, aschii de ciocolata. Punem intr-un bol crema de branza, mascarponele si iaurtul si mixam pentru 2  minute. Adaugam si zaharul pudra si cacaoa. La sfarsit adaugam iaurtul si bucatile de ciocolata. Amestecam bine. Gelatina o punem pe aburi si lasam se topeasca, NU SE FIERBE, pentru ca isi pierde proprietatile. Cand s-a topit toata o lasam la racit foarte putin si apoi o turnam peste compozitia cu branza foarte energic, ca gelatina sa se omogenizeze bine. Turnam aceasta compozitie peste blatul de biscuiti si o punem la frigider pentru 3 ore, pana se intareste.

Pregatim al doilea strat de branza. Punem din nou gelatina la inmuiat in 2 linguri de apa si o lasam 10 minute. Ananasul (opriti 2 bucati pentru decor) il maruntim bucatele mici sau il puneti in blender si il mixati pana se face marunt. Depinde cum preferati, sa simtiti bucatele sau sa fie pireu de ananas. Crema de branza, mascarponele si iaurtul impreuna cu zaharul mixam pentru 2  minute. Adaugam ananasul si amestecam bine. Cu gelatina procedam la fel cum am facut la prima compozitie si o turnam peste primul strat de branza, cel cu ciocolata.

Lasam la frigider peste noapte, de preferat, daca nu cel putin 5 ore. Crema de branza trebui sa se intareasca.

A doua zi topiti putina ciocolata neagra pe aburi si o puneti intr-o punga si o taiati la colt si decorati tortul cu linii si bucati de ananas.

Cheesecake cu ananas si ciocolataCheesecake cu ananas si ciocolata2

Il serviti cu mare drag si pofta!!!

Cheesecake cu ananas si ciocolata3

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: