Muffins cu dovleac si stafide

Muffins cu dovleac

Am inceput sa iubesc dovleacul si acum il incerc in tot felul. Saptamana care a trecut am facut aceste briose cu dovleac copt pe aburi. In aceasta perioada a anului, in fiecare saptamana imi fac supa crem de dovleac, si mi-a ramas putin dovleac. Nu am stat mult pe ganduri si l-am transformat in niste briose foarte aromate.Muffins

Chiar au un gust bun, nici nu imi dau seama ce gust are dovleacul in briose, dar cu nuca deasupra sunt si mai bune.

Muffins cu dovleac si stafide

Ingrediente:

  • 300 ml pireu de dovleac placintar, 500 g cantarit inainte de a fi pus la aburi cu coaja
  • 280 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat
  • 50 g unt topit
  • 80 ml lapte
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 40 g stafide
  • 30 g krantz de nuci

Mod de preparare:

Dovleacul se taie felii subtiri si se pune la aparatul pentru aburi pentru un timp de 15 minute. Daca nu aveti aparat pentru aburi atunci il coaceti in cuptorul incins la 200°C, 30 minute sau pana furculita intra usor in el. Se curata de coaja si se pune la stors, el lasa un pic de apa. Apoi il mixam cu blenderul.

Stafidele se pun intr-o cana cu apa fiarta sa se inmoaie.

Apoi se fac foarte simplu. Intr-un bol se pun ingredientele uscate si in altul cele umede. Punem ouale impreuna cu zaharul si mixam pentru 2 minute. Apoi adaugam untul topit si racit, putin cate putin. Vom adauga  laptele si pireul de dovleac.

Preparare muffins

 

Intr-un bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara, nucsoara si amestecam bine, bine. Acest amestec il cernem peste compozitia umeda si mixam in continuare la viteza mica sau facem cu telul. La sfarsit adaugam stafidele stoarse de apa si sterse cu un servetel de bucatarie si date prin faina.

Pregatim tava cu hartiutele de muffins si le umplem mai sus de jumatate cu compozitie.

Deasupra punem o lingurita din krantzul de nuci. Mie mi-a mai ramas krantz de la un tort facut de revelion. Se caramelizeaza 2 linguri de zahar, se pune nuca si se amesteca sa se prinda pe nuci zaharul topit. Se pune pe o hartie de copt. Se lasa la racit si apoi se macina in rasnita ori se zdrobeste nuca cu sucitorul.

Punem tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 20- 30 minute, pana briosele au crescut frumos rumenite si trec testul scobitorii.

Muffins cu dovleac si krants nucaSectiune briose

Pufose si moi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: