Cornuri fluturasi cu scortisoara

Cornuri fluturasi cu scortisoara

Aveam pofta zilele astea de ceva copt la cuptor, dulce, pufos si simplu de facut. Imi aduceam aminte de o reteta simpla in minte, vazuta o data pe un blog culinar, si uite asa era momentul potrivit sa o fac. Exact de aveam nevoie eu acum, simplu si bun!

Ingrediente:

pentru aluat: 

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata sau 7 g de drojdie granule
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • 60 g unt topit si racit
  • 2 oua
  • o lingurita de sare
  • alte arome: coaja de la lamaie, scortisoara

pentru umplutura

  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahar brun
  • 2 lingurite de scortisoara
  • eu am pus si nuca taiata grosier, 100 g

pentru uns

  • un galbenus de ou si 2 linguri de lapte
  • zahar pudra pentru decorare (optional)

Mod de preparare:

Aluatul

Daca aveti drojdie proaspata se face in felul urmator: in castronul unde se framanata se pune faina cernuta. In mijlocul ei se face o gaura si acolo se adauga laptele drojdia si zaharul. Se amesteca si un pic de faina de pe margini. Se lasa la odihnit 15 minute. Apoi in aceasta compozitie se adauga ouale, untul topit si racit, sarea si aromele. Toate acestea se framanta bine, pana aluatul se dezlipeste de pe maini.

Daca aveti drojdie uscata se pun toate peste faina cernuta si se framanta bine, bine. Doar untul topit il lasam la o parte si il adaugam putin cate putin pana se termina.

Daca observati ca aluatul mai are nevoie de faina mai adaugati, iar daca este prea tare adaugati lapte.

Se lasa la dospit o ora.

Pe urma se ia aluatul pe planul de lucru si se framanta un pic. Se imparte in doua. Cu amandoua se procedeaza la fel.

Se intinde  intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm. Pe toata suprafata foii se intinde untul cu zaharul si scortisoara (untul impreuna cu zaharul si scortisoara se amesteca bine cu furculita). Se ruleaza foaia strans, obtinand un sul.Aluatul intins

Ruloul obtinut se taie pe diagonala, alternand directia de taiere, astfel incat sa se obtina mini-rulouri in forma de trapez.Aluatul

Cu ajutorul unei cozi de lingura (de lemn), se preseaza mini-rulourile pe jumatate, facand laterale sa se ridice.Flututrasi

Rulourile se asaza in tava acoperita cu hartie de copt, pastrand distanta intre ele.

Se lasa sa mai creasca inca pentru 30 minute.

Apoi se ung cu galbenusurile de ou amestecate cu lapte. Cornurile se coc 15-20 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade Celsius.

Se scot din cuptor si se lasa la racit.Cornuri fluturasi

Eu le-am uns cu o pensula de silicon cu miere de albine, in locul zaharului pudra.

Scortisoara da o aroma foarte buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: