Tarta cu branza

Tarta cu branza si gem de smochineAm primit branza de vaca proaspata din Romania, isi fac griji ei pentru mine, of course, stiu ce imi place, si aveam o mare pofta de ceva dulce la cuptor cu branza. Si uite asa a iesit la iveala aceasta tarta.

Ingrediente:

Pentru aluat tarta:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • un ou
  • 9 linguri de apa rece
  • sare
  • 3 linguri de zahar pudra

Pentru umplutura:

  • 300 g branza
  •  linguri gem de smochine
  • 2 lingurite scortisoara
  • coaja de lamaie si portocala bio
  • zahar adaugati dupa gust, cat preferati de dulce
  • 3 linguri de gris

Mod de preparare:

Pentru aluat:  Faina se cerne. Untul rece se taie in bucati mai mici si se amesteca cu faina, zaharul si sarea. Se amesteca pana capata un aspect faramicios, fainos, pana cand untul se integreaza in faina. Adaugam oul si framantam. Apoi pe rand integram cele 9 linguri de apa rece  (eu am tinut-o cateva minute la congelator sa fie rece). Framantam aluatul sa fie integrata bine apa. Se formeaza o bila din el, se impacheteaza in folie de plastic si se introduce in frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp ce aluatul sta la frigider noi ne ocupam de umplutura.

Umplutura:

Branza trebuie sa fie scursa bine de zer. O amestecam bine impreuna cu restul ingredientelor. Asteptam sa fie gata aluatul de tarta intins.

Asa ca luam aluatul si il intindem intr-o forma rotunda de diametrul de 28 cm. Aluatul ce ramane il vom folosi pentru gratar deasupra tartei.

Dupa ce am pus aluatul in forma, il intepam din loc in loc si punem deasupra o foaie de hartie, pentru ca deasupra punem boabe de fasole sau naut, linte ce aveti pentru nu a creste aluatul. Se tine la cuptor pentru 20 de minute, o scoatem si intindem umplutura, aranjam grilajul din aluat, si o dam la cuptor din nou pentru 20 -30 de minute, pana este bine rumena.Tarta cu branza

O gustare pe placul iubitorilor de branza!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: