Risotto cu anghinare

Risotto cu anghinare

Anghinarea e o leguma foarte benefica pentru corpul nostru. Imi place la gust si o gatesc mai mult cu paste, dar azi am facut un risotto, pe care cu siguranta am sa il mai fac. Nu stiu in ce masura se gaseste in Romania si cand, dar aici (Italia) il gasim de prin decembrie pana aprilie chiar si mai. Haideti sa vedeti cum se pregateste.

Ingrediente:

  • un pahar si jumate de orez pentru risotto
  • 5 bucati anghinare
  • 2 lamai
  • sare
  • piper
  • un catel de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei mic rosu
  • parmezan
  • 30 g unt
  • patrunjel

Mod de preparare:

Prima data curatam anghinarea. Inainte de a incepe frecati-va bine mainile cu o jumatate de lamaie pentru ca altfel pielea si unghiile se pot pata. Se taie tulpina. Apoi se da frunzele jos pana cand se rup usor frunzele si se vede ca sunt crude jos catre tulpina. Se taie varful frunzelor apoi pe la jumatate. Se taie in doua si curatam apoi puful din interior daca are.Anghinare

Taim apoi in bucati mai mici si le punem intr-un bol cu apa rece si sucul de la o  lamaie. Sper ca am fost destul de inteleasa.Anghinare gatita

Apoi intr-o cratita incingem putin ulei de masline cu cateii de usturoi putin zdobiti ( la urma ii scoatem), nu ii tinem mult si adaugam anghianrea. Punem putina apa cu sucul de la o lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 15- 20 minute, pana este fiarta. Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit punem cateva bucati deoparte, restul o blenduim.

Pregatim orezul. In cratita unde facem orezul calim putin ceapa si ardeiul in putin ulei de masline. Adaugam orezul spalat. Lasam un minut apoi putem stinge cu putin vin alb (lasam sa se evapore vinul si apoi punem apa), sau putem trece peste aceasta etapa, punem direct apa calda. (eu pun asa: la un pahar de orez 2 cani si jumatate de apa).

Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba. Cand este gata adaugam anghinarea blenduita si untul si apoi amestecam. Apoi oprim focul, lasam sa stea vreo 10 -15 minute, sa se patrunda aromele.Risotto con carciofi

Servim cu parmezan si patrunjel deasupra!

Orez cu anghinare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: