Cand e vorba de paste si mai ales tagliatelle, adica pastele facut cu ou, sunt preferatele mele. Acompaniate de un sos simplu si bun sunt totdeauna cele mai bune. Nimic complicat. Nu trebuie stat mult sa le gatesti si imediat sunt gata. Bun, bun, dar daca mai avem si hribi proaspeti culesi din padure (asa cum am eu), pastele ies extraordinar de bune, cred ca fiecare si-ar dori asa ceva. Si cum am beneficiat de asa ceva aam si facut pastele. Acum sa va arat si voua. Si daca cumva va trece prin mana acest tip de ciuperci nu stati pe ganduri si gatiti aceste paste, sunt fenomenale!
Ingrediente (2 persoane, un sot si o sotie:D):
- 250 g tagliatelle
- 300 g hribi proaspeti
- usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ciupercile la piciorus de pamant. Apoi le spalati, dar nu le lasati in apa pentru ca absoarbe. Le taiati apoi cubutele si le puneti la fiert pentru 20 de minute in apa cu sare si patrunjel. Le stoarceti cand sunt gata.
Intr-o tigaie caliti putin 2 catei de usturoi, doar cat sa ia aroma apoi adaugati ciupercile si le caliti si pe ele vreo 10 minute. Condimentati cu sare si piper.
Pastele se fierb confrom instructiunilor dupa ambalaj. Cand sunt gata le puneti peste ciuperci in tigaie si mai lasati sa prinda aroma inca 2 minute in tigaie. Din apa de paste se opreste un pahar de apa si se toarna putin cate putin in tigaie pana ajungem la consistenta dorita a pastelor (tagliatellele absorb apa).
Se servesc imediat fierbinti cu parmezan ras si patrunjel!