Sparanghel spiralat cu sunca si aluat

Sparanghel spiralat cu sunca si aluat

Daca tot eram in perioada sparangehlul am zis sa fac si alte variante. Tot am vazut aceavsta varianta si de data asta am pregatit-o si eu. Usor si rapid!Sparanghel spiralat cu aluat1

Ingrediente:

  • 20 fire sparanghel
  • 150 g prosciutto cotto, sunca
  • boia dulce, chimen  si mac pentru ornat
  • un galbenus

-pentru aluat

  • 180 grame de faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • putina apa daca e nevoie

Mod de preparare:

Prima data pragtim aluatul . Cernem faina, in mijloc punem oul, uleiul sarea si untul. Framantam pana devine un aluat sfaramicios. Cand simtiti ca nu se mai leaga bucatelele intre ele, adaugati putin apa. Pentru inceput 1 lingura de apa. Framantati, iar daca mai e nevoie, mai adaugati 1 lingura. Dar nu prea mult, pentru ca trebuie sa fie un aluat nu foarte moale, ci mai degraba elastic, dar in acelasi timp putin sfaramicios. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece, pentru 30 de minute, sa se odihneasca.

Pregatim apoi sparanghelul.

Sparanghelul de curata de partea lemnoasa de jos (partea dura), se taie vreo 3-4 cm (pana unde sa nu mai fie tare).

Se pune intr-o oala la fiert pentru 5 minute, apoi se scoate si se pune in apa cu gheata, sa nu mai continue fierberea (eu am trecut peste aceasta etapa, nu aveam gheata), trebuie sa fie crocanti.

Se lasa la scurs. Apoi se ung cu o pensula cu ulei de masline. Se infasoara cu sunca, de sus in jos, lasand varful liber.Pregatire sparanghel cuptor

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde intr-o forma dreptunghiulara formand fasii de vreo 15- 20 cm lungime si 1 cm grosime.Aluat pentru sparanghel

Se ia cate un fir de sparanghel imbracat deja in sunca si se ruleaza fasia de aluat in sens invers fata de cum a fost rulata sunca.

Galbenusul impreuna cu putin ulei de masline se amesteca si se unge cu o pensula fiecare in parte. Deasupra se presara chimen, mac sau boia.Sparanghel in tava

La mine veti vedea doar 10 imbracati  cu sunca, 10 am facut fara, sunt foarte buni si varianta vegetariana.Sparanghel spiralat cu aluat1

Se pun la cuptorul incins pentru 20- 30 minute pana sunt bine rumeniti.Sparanghel spiralat cu sunca si aluat1

Un apritiv foarte bun, poate fi servit cald cat si rece.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: