Cheesecake cu cirese

Cheesecake cu cirese1Cheesecake  felie

Oare ce poate fi mai bun vara, decat un desert bun si racoros. Iar acest desert se numeste cheesecake… da stiu poate va innebunesc la cate postari am cu cheesecake, dar e FENOMENAL!!! Se topeste in gura la cat este de bun! Gata nu il mai laud, o sa vedeti si voi daca o sa il pregatiti. Am ajuns sa fac cu cirese…da cirese, la noi sunt cirese foarte bune si gustoase (am pus 25 kg de cirese la fiert pentru gem), si am lasat cateva pentru un cheesecake cu cirese.Cheesecake cu cirese

Ingrediente:

pentru blat

  • 250 g biscuiti
  • 70 g unt topit
  • o lingura cacao amara
  • o lingurita de scortisoara praf

pentru umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 5 linguri zahar praf
  • un plic gelatina, 10 g
  • 300 g cirese gata curatate + 3 linguri zahar

pentru jeleu de cirese

  • 300 g cirese
  • 100 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g de gelatina

Mod de preparare:

Prima data pregatim forma (28 cm diametrul), care trebuie sa fie cu pereti detasabili. O invelim bine in folie alimentara, atat fundul cat si peretii.

Apoi, biscuitii ii punem intr-un robot si ii maruntim bine. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul. Adaugam scortisoara si cacaua. Amestecam bine si ii punem in tava si ii nivelam bine cu o dosul lingurii. Acoperim cu folie plastic si punem la frigider, pana pregatim crema.

Punem mascarponele impreuna cu crema de branza si zaharul pudra si le mixam bine.

Ciresele curatate se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba. Ca sa nu facem de doua ori acelas lucru punem si ciresele pentru jeleu impreuna. Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute, pana se ingroasa putin. Apoi le separam in mod egal. O sa fie suc lasat de cirese. Pe acesta din portia pentru crema il luati, il strecurati pritntr-o sita, pentru ca va fie nevoie pentru jeleu.Ciresele in tigaie

Ciresele pentru crema le adaugam peste amestecul de branza si amestecam cu lingura.Crema

Gelatina se pune la inmuiat 10 minute in 4 linguri de apa. Apoi se pune pe aburi sa se topeasca, aveti grija sa NU FIARBA! Se lasa apoi la racit si se adauga peste crema amestecan energic, pentru ca gelatina sa se omogenizeze. O turnam peste blatul de biscuiti.

Lasam la rece 2 ore. Apoi pregatim jeleul. Ciresele deja sunt gata preparate. Avem nevoie de gelatina. O punem la inmuiat 10 minute si apoi o topim pe aburi. Ciresele la incalzim putin si adaugam gelatina peste. Amestecam bine. Jeleul astfel obtinut se pune peste crema de branza si se pune din nou la frigider. Se lasa peste noapte. Cheesecake cu cirese2

Se decoreaza cu cirese proaspete (am pus congelate nu mai aveam proaspete ).

Cheesecake cu cirese sectiuneCheesecake cu cirese felie

Fenomenal de gustos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: