Gomboti (galuste) cu prune

Gomboti cu prune2

Zilele acestea am vazut o gramada de poze apetisante cu gomboti. Azi am fost libera si am zis gata ii fac si eu. Imi plac foarte mult, doar ca nu pot sa mananc foarte multi deoarece ma satur foarte repede, maxim 3 bucati.:) Imi aduce aminte de copilarie, bineinteles , bunica ii facea foarte buni cu prunele din gradina atat de bune si gustoase. Azi nu mai ii printre noi dar amintirea ei ramane oricum. Dorul, pofta si nostalgia de ccopilarie m-a adus in punctul de ai pregati. Ok, sa vedem cum se pregatesc.Galuste cu prune

Sectiune gomboti

Ingrediente( 22 bucati):

aluat de galuste

  • 700 g cartofi
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • un pic scortisoara
  • prune, 500 g aproximativ

pesmet prajit

  • 50 g unt
  • 150 g pesmet
  • 5 linguri de zahar
  • scortisoara praf dupa gust

Mod de preparare:

Cartofii de curata si se pun la fiert. Cand sunt fierti se mixeaza bine. Adaugam faina, ouale, grisul, scortisoara si sarea. Se formeaza un aluat lipicios dar numai adaugati faina pentru ca atunci vor iesi fragede si pufoase.Aluatul pentru gomboti

Prunele se spala, se taie in doua si se pudreaza cu scortisoara.Prune

Se intinde pe planul de lucru infainat bine. Se intinde cu sucitorul, se taie patratele si se pune in fiecare patratel cate o jumatate de pruna, pudrata cu scortisoara. Se formeaza o biluta. Trebuie sa lucrati foarte atenti cu aluatul pentru ca e foarte lipicios si se rupe repede.Formarea gombotilor

Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cand fierbe se adauga gombotii pe rand. Daca nu incap toti o data ii puneti a doua oara. Gombotii

Intre timp pregatim pesmetul. Se incinge untul si se adauga pesmetul. Se lasa la prajit pine devine auriu. Se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul si scortisoara.Pesmetul

Cand gombotii s-au ridicat deasupra, inseamna ca sunt gata, dar mai lasati inca 5 minute sa fiarba. Ii luati cu o spumiera si ii storceti si apoi ii puneti asa fierbinti in pesmet sa se lipeasca de ei.

Ii lasati putin sa se raceasca apoi ii serviti alaturi de iaurt sau smantana!Gomboti cu prune si iaurtGaluste cu prune1

Foarte buni!

Gomboti cu prune1

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: