Cheesecake cu piersici fara coacere

Cheesecake cu piersiciNuuu…nu m-am oprit din a face cheesecake…Defapt, acest cheesecake l-am pregatit deja de 3 ori, dar nu am reusit sa il postez, ba am avut musafiri, ba l-am dus la pranz la cineva, ba s-a mancat fara sa il fotografiez…asa ca acest cheesecake l-am facut special sa il fotografiez frumusel si sa savuram si noi in liniste si pace o felie…yummy..ce bun poate fi..ti se topeste in gura!!! Se face repede, racoros, usor pentru stomac se poate face si mai light, folosind doar crema de branza light, bun, bun de tot. Se pregateste cu fructe de sezon, care acum harul Domnului se gasesc cam peste tot si sunt foarte bune. Ok, haideti sa vedem cum se pregateste si apoi imi spuneti daca l-ati pregatit si voi!Cheesecake cu piersici2

De data asta ca si observatie va spun ca am cumparat o tava rotunda cu inel detasabil cu diametrul 22 cm, special pentru a face in cantitate mai mica.Cheesecake cu piersici si jeleu bucata

Cheesecake cu piersici felieCheesecake cu jeleu de piersici

Ingrediente (22 cm diametrul):

pentru blat

  • 180 g biscuiti
  • 50 g unt topit
  • o lingura cacao amara
  • o lingurita de scortisoara praf

pentru umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri iaurt natural
  • 5 linguri zahar praf
  • un plic gelatina, 10 g
  • 3 piersici

pentru jeleu de piersici

  • 300 g piersici
  • 50 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g de gelatina

Mod de preparare:

Prima data pregatim forma (22 cm diametrul), care trebuie sa fie cu pereti detasabili. O invelim bine in folie alimentara, atat fundul cat si peretii.Blatul

Apoi, biscuitii ii punem intr-un robot si ii maruntim bine. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul. Adaugam scortisoara si cacaua. Amestecam bine si ii punem in tava si ii nivelam bine cu o dosul lingurii. Acoperim cu folie plastic si punem la frigider, pana pregatim crema.

Punem mascarponele impreuna cu crema de branza, iaurtul si zaharul pudra si le mixam bine.

Piersicile se tau marunt si se pun peste crema.Crema de branza

Gelatina se pune la inmuiat 10 minute in 4 linguri de apa. Apoi se pune pe aburi sa se topeasca, aveti grija sa NU FIARBA! Se lasa apoi la racit si se adauga peste crema amestecan energic, pentru ca gelatina sa se omogenizeze. O turnam peste blatul de biscuiti.Crema peste blat

Lasam la rece 2 ore. Apoi pregatim jeleul.

Taiem piersicile din nou marunt si le punem intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu apa si zaharul. Le lasam aproximativ 10 minute, pana se patrund.

Le lasam sa se raceasca si le trecem prin sita fina pentru a obtine un jeleu fin. Jeleul de piersici

Pregatim gelatina din nou ca si prima data. Incalzim din nou pireul de piersici putin si adaugam gelatina topita si amestecam energic. Lasam sa se raceasca, dar sa nu se intareasca si turnam peste crema de branza. Punem la rece pentru 3 -4 ore, dar cel mai bine peste noapte.Cheesecake cu piersici1

Fabulos de bun! Va las sa va delectati si voi!Cheesecake cu piersici bucataCheesecake cu piersici sectiune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: