Prajitura cu nuca de cocos intre foi

prajitura-cu-cocos-intre-foi3Am vazut ca aceasta reteta de prajitura este foarte cautata pe blogul meu, fiind printre primele locuri, am zis ca merita niste fotografii mai noi, mai recente. Asa ca dupa 5 ani de zile refac aceasta prajitura pentru voi si bineinteles si pentru mine. La fel de buna si gustoasa!prajitura-cu-cocosprajitura-cu-cocos-intre-foi

Ingrediente pentru foi (tava 32 cm/23 cm):

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 70 ml lapte
  • un praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un ou
  • un varf de cutit de sare

Faina se cerne impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua. Se amesteca bine, apoi se adauga laptele, oul si untul la temperatura camerei. Se amesteca bine pana se formeaza un aluat compact si omogen, gata pentru a fii intins in doua foi.Se imparte in doua bilute. Se intinde cu sucitorul o foaie direct pe hartia de copt si apoi se pune in tava.pregatire

La mijloc se pune crema de albususri, pentru care avem nevoie de:

Ingrediente pentru umplutura de cocos:

  • 6 albusuri
  • 150 g nuca de cocos
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte

Prima data se opareste nuca de cocos cu lapte fierbinte. Se pune laptele la fiert, cand fierbe se adauga nuca de cocos. Se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.

Nuca de cocos se adauga putin cate putin peste albusuri si amestecam cu lingura de lemn sau silicon cu miscari lente.

Aceasta crema se toarna peste prima foaie si se aseaza uniform.

Intindem a doua foaie direct pe o hartie de copt. Trebuie sa fim atenti sa masuram tava si sa o facem aproximativ la fel. Cand este gata o punem peste crema cu fata in jos si dezlipim hartia de copt.

Se pune la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru un timp de aproximativ 20- 30 de minute.

Ingrediente pentru crema de deasupra:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • coaja de lamaie
  • 2- 3 linguri de crema de branza (optional)

Mod de preparare:

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul. Se pun pe aburi si se adauga laptele. Se tine pana se ingroasa, aproximativ 10 minute. Se lasa la racit.

Untul se mixeaza spuma. Se adauga in unt crema de oua putin cate putin. La sfarsit se adauga arome: coaja de lamaie, esenta de vanilie sau ce alt gust doriti.

Peste prajitura racita se intinde crema intr-un strat uniform. decorarea

Deasupra se razuieste ciocolata. Se tine la rece cel putin 2 ore.prajitura-cu-cocos-intre-foi2

O portie si pentru voi!prajitura-cu-cocos-intre-foi1

 

2 Comments (+add yours?)

  1. mikaela
    Oct 03, 2016 @ 16:37:18

    As face prajitura asta minunata,dar ,are 450 g zahar,nu e cam mult?Macar in compozitia foilor ,cred eu,as putea reduce din cantitatea de zahar.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: