Lasagna cu ciuperci si vinete

lasagna-cu-vinete-si-ciuperci

Lasagna e un fel de mancare destul de pretios la noi in familie. Se pot pregati pentru un pranz de duminica sau o cina alaturi de cei dragi. Se face rapid, e la cuptor, vegetariana si foarte gustoasa. Deobicei prapar doar cu ciuperci, dar cum aveam pe acasa vinete care nu stiam  ce sa fac cu ele, le-am inclus in reteta mea de azi. lasagna-cu-ciuperci-si-vinete

Ingrediente:

  • 250 g foi de lasagna proaspete
  • 300 g ciuperci champignon
  • 3, 4 vinete mici sau 2 mari
  • 1 l sos bechamell
  • sare, piper
  • 250 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • * patrunjel  (puteti adauga in ciuperci daca va place)
  • oregano, busuioc

Mod de preparare:

Prima data preparam sosul bechamell. Daca vreti se gaseste si in comert, dar e mai bine sa il faceti in casa, stiti ce contine. Nu e greu de facut dar trebuie respectati pasii.

Ingrediente pentru sos bechamell:

  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • nucsoara
  • sare

Laptele se incalzeste sa fie cald. Untul se topeste. Se ia cratita de pe foc si se adauga faina si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine. Apoi se pune din nou pe foc mic si se adauga laptele putin cate putin pana se termina. Se lasa sa fiarba 30- 40 de minute. Se amesteca continuu daca se poate sa nu se prinda. NU e suficient sa fiarba doar pana se ingroasa. La sfarsit se adauga sare si nucsoara. Si acesta este sosul  nostru.

Intre timp preparam ciupercile. Le curatam, spalam si taiem marunt.

Le punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Usturoiul il curtam si il punem in ulei doar sa dea aroma. Punem sare si piper. Lasam sa se caleasca bine, pana scade apa dupa ele. La sfarsit scoatem usturoiul.

Vinetele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem cubulete. Punem peste ele sare si le lasam 15 minute sa iasa apa. Apoi intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline si adaugam vinetele. Le presaram cu sare, piper si oregano. Le lasam 5 minute apoi adaugam jumatate de pahar de apa si lasam sa scada apa si le oprim.

Mozzarella se taie cubulete marunte.

Parmezanul il razuim.

Cum toate sunt gata putem sa incepem sa o punem in tava.

Pregatim o tava cu hartie de copt sau intr-0 tava termorezistenta unsa cu unt.

Prima data punem putin unt dedesubtul foilor de lasagna.lasagna-ingrediente

Punem un strat de foi de lasagna, un strat de bechamell, ciuperci si mozzarella, din nou foi de lasagna, sos bechamell, vinete  si tot asa pana se termina foile. De obicei ies 6 straturi, in functie de marimea tavii. Mozzarella se pune din 2 in 2 straturi. Important ca ultimul strat vine sosul bechamell, vinete si ciuperci, mozzarella si parmezan ras.

Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade Cesius pentru 20 de minute.

Se lasa sa stea 10 minute sa se intrepatrunda aromele si apoi se poate servi!lasagna-cu-ciuperci-si-vinete1

Noi am servit-o alaturi de ardei iuti!

In cazul ca a ramas si pentru a doua zi, nu va faceti probleme, ca sa o incalziti puneti intr-o tigaie putina apa si lasagna, acoperiti cu un capac si lasati pana scade apa. Si ia te uite asa o aveti din nou calda ca si cum ar fi scoasa din cuptor.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: