Chec clasic

chec-in-doua-culori

De curand mi-am luat o noua tava de chec (27 cm/ 9 cm) si vroiam sa o probez cat de repede. Asa ca am facut un chec simplu si clasic. Usor de facut si foarte gustos.

Puteti sa il pregatiti atunci cand nu aveti chef sa stati mult in bucatarie si vreti ceva dulce sau pentru micul dejun alaturi de o cana de lapte cald.chec-simplu

Ingrediente:

  • 6 oua mari
  • 150 g de zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • esenta de vanilie naturala, daca aveti
  • 200 g faina
  • praf de copt
  • sare
  • 15 g cacao

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam la viteza mare albusurile pana nu cade dupa palete, apoi adaugam zaharul si un praf de sare si mixama pentru 10 minute. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Galbenusurile le mixam si pe ele cu uleiul pana obtinem o emulsie, ca o maioneza subtire, aici adaugam si esenta de vanilie. Amestecul de galbenusuri le punem peste albusuri si amestecam cu o lingura de lemn sau silicon cu miscari lente. Punem cate 2, 3 linguri amestecam si apoi iar punem din compozitia de galbenusuri pana este gata. Faina si praful de copt se cerne si se adauga treptat si se amesteca cu lingura. Pastram o cantitate mai mica (o cana) care o amestecam cu cacao.pregatire-chec

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina. Eu am pus doar unt pentru ca tava este antiaderenta. Turnam compozitia in tava cea alba, apoi nivelam. Punem cu o lingura compozitia cea cu cacao din loc in loc, apoi amestecam cu un bat, cu o furculita sau betisor de frigarui.chec-in-tava

O punem la cuptor pentru 30- 35 minute in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.chec-pufos

Lasam sa se raceasca si il servim! Foarte buunn!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: