Tarta cu spanac si ricotta

tarta-cu-spanac-si-ricotta

Am gasit un spanac foarte proaspat si asa frumos saptamana asta si am zis sa fac ceva bun si gustos. De obicei fac spanac in tigaie cu usturoi sau cu smantana. De data asta am facut ceva la cuptor. Era rece afara si am zis sa fac ceva la cuptor, sa ne incalzim putin. Poate fi servita ca si un aperitiv sau la o cina perfecta alaturi de cei dragi.tarta-cu-spanac

Ingrediente:

-pentru aluatul tartei (tava de diametrul 28 cm):

  • 300 g faina
  • 90 g unt rece (normal se pune 150 g de unt, dar eu am incercat sa fac cu mai putin unt, si a iesit bine, daca vreti puteti pune 150 g)
  • sare
  • un ou
  • 3-4 linguri de lapte sau apa rece

-pentru umplutura tartei:

  • 350 g spanac, fiert si scurs de apa
  • 250 g ricotta sau branza telemea
  • 2 oua
  • sare, piper proaspat macinat, nucsoara
  • 100 ml smantana
  • oregano
  • un catel de usturoi
  • o ceapa rosie

Mod de preparare:

Prima data pregatim aluatul tartei, pentru ca trebuie sa stea la rece. Faina se cerne, adaugam sarea si punem untul taiat bucatele mai mici. Si frecam intre palme pana cand se formeaza faramituri. In mijlocul compozitiei punem oul impreuna cu apa si amestecam bine, pana devine compact, neted si uniform. Il invelim in folie de plastic si il punem la rece pentru minim o jumatate de ora.

Spanacul proaspat se spala se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa maxim 5 minute. Se lasa la stors. Se taie apoi marunt cu un cutit. Ouale, samantana si branza se amesteca intr-un castron. Se condimenteaza. Se adauga spanacul si usturoiul razuit. Se amesteca bine.spanac-cu-ricotta

Daca a trecut timpul pentru aluatul tartei la rece, o scoatem si o intindem pe un plan de lucru cu faina. O intindem bine, o punem in tava si o intepam cu furculita. Deasupra se pune o hartie de copt si cu fasole boabe, naut, linte, etc.(pentru ca aluatul sa nu se umfle). Lasati putin din aluat sa faceti gratarul deasupra.  O punem la cuptorul incalzit la 180 de grade Cesius, pentru 20 de minute.

O scoatem afara si varsam umplutura. Taiem ceapa rosie rondele si o punem deasupra. Peste punem si fasiile de aluat. (Intindem aluatul si il taiem fasii de 1 cm).

O punem la cuptor din nou pentru inca 30 de minute.

O lasam sa se raceasca.tarta-cu-spanac-si-branza

Ce bine miroase!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: