Conopida la cuptor cu turmeric

Conopida este foarte buna si sanatoasa in acelasi timp. Merge langa carne sau peste sau chiar si simpla. Eu o mananc alaturi de mustar si ardei iuti. 😀 Se poate manca si alaturi de iaurt si multe alte combinatii. Atunci cand nu ai prea mult timp sa gatesti ceva de mancat aceasta e ideea perfecta.

conopida-la-cuptor-cu-curcuma

Ingrediente:

  • o conopida
  • sare
  • o lingurita turmeric
  • oregano
  • piper
  • ulei de masline
  • un catel de usturoi
  • patrunjel verde
  • cativa fulgi de ardei iute uscat (optional)

Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Conopida se spala, se curata de frunze, se taie bucatele mai mici si se pune la fiert cand apa fierbe. Se lasa la fiert pana intra furculita in ea. Nu trebuie sa fie foarte tare fiarta pentru ca o punem in cuptor, trebuie sa fie crocanta.

O luam din apa si o taiem in buchetele mai mici. Intr-o tava punem conopida si adaugam condimentele, uleiul si catelul de usturoi taiat marunt. Amestecam bine cu o lingura si punem tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 20-30 de minute pana conopida este rumenita. conopida-la-cuptor

O cina perfecta si usoara!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: