Paste cu anghinare

pasta-cu-anghinare2Anghinarea e foarte gustoasa daca sti sa si o gatesti. Mie imi place foarte mult si simpla la cuptor si in borcan si tot felul. Am facut de cateva ori aceste paste, dar nu am avut timp sa le postez, dar uite ca a ajuns si momentul lor. Un fel de mancare foarte satios si gustos.

Ingrediente (pentru 2 persoane):

  • 4 bucati anghinare (la mine in poze se vad mai multi pentru ca am facut pentru 5 persoane)
  • 2 lamai
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel taiat marunt
  • 200 g rigatoni

Mod de preparare:

Prima data curatam anghinarea. Inainte de a incepe frecati-va bine mainile cu sucul de la o jumatate de lamaie pentru ca altfel pielea si unghiile se pot pata. Se taie tulpina (daca vreti se poate folosi si tulipina curatind-o si pe ea cu un cutit). Apoi se da frunzele jos pana cand se rup usor frunzele si se vede ca sunt crude jos catre tulpina. Se taie varful frunzelor apoi pe la jumatate. Se taie in doua si curatam apoi puful din interior daca are. Aici este un link cu un video pentru a vedea cum se curata anghinarea.pasta-cu-anghinare

Taim apoi in bucati mai mici si le punem intr-un bol cu apa rece si sucul de la o  lamaie. Sper ca am fost destul de inteleasa.

Apoi intr-o cratita incingem putin ulei de masline cu cateii de usturoi putin zdobiti ( la urma ii scoatem), nu ii tinem mult pentru ca devin amari, lasam sa se raceasca putin uleiul luandu-l de pe foc si pe urma adaugam anghianrea bine stoarsa. Punem putina apa cu sucul de la o lamaie, condimentam cu sare si piper, adaugam patrunjelul taiat marunt si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15- 20 minute, pana este fiarta. Lasam sa se raceasca acest sos. Dupa ce s-a racit punem cateva bucatele de anghinare deoparte, restul o blenduim. Daca vrem putem lasa totul intreg, doar ca blenduite se formeaza o crema.

Intr-o oala cu apa fierbem pastele dupa modul de instructiuni de pe ambalaj. Fierbem de preferat paste scurte. Punem sosul de anghinare intr-o tigaie incapatoare in care vom pune la sfarsit pastele. Punem tigaia pe foc si cand sunt aproape gata pastele de timpul de fierbere adaugam in sos un polonic de apa dupa paste. Lasam sa fiarba impreuna. Cand timpul de fierbere al patelor este gata, le punem in tigaie, le amestecam si mai lasam inca 1 minut pe foc, asa se patrund aromele. Le servim calde alaturi de parmezan razuit proaspat si patrunjel taiat marunt!pasta-cu-anghinare1

O bunatate culinare!

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Trackback: Chiftele din anghinare la cuptor | Bunatati culinare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: