Trio de conopida la cuptor

Daca data trecuta v-am aratat doar conopida la cuptor, de data asta vin si aduc un trio de conopida la cuptor. Adica conopida clasica, alba, broccolul romanesc si broccolul sicilian. Am facut o poza sa vedeti cum arata. Sunt foarte sanatoase si bune aceste legume. Rapid si usor de facut, o cina perfecta sau chiar un pranz alaturi de ceva proteine vegetale sau animale:D.trio-de-conopida3trio-de-conopida

Ingrediente:

  • o conopida mai mica nu foarte mare
  • un broccol romanesc
  • un broccol sicilian
  • sare
  • piper
  • turmeric
  • ulei de masline
  • oregano
  • boia de ardei
  • chili sau fulgi de ardei iute (optional)
  • un catel de usturoi

Mod de preparare: 

Conopida si broccolul romanesc se spala si se curata daca este lovit. Se pun intr-o oala la fiert cu sare. Se lasa sa fiarba pana patrunde furculita, nu se fierbe mult, trebuie sa fie crocant, el se mai coace si in cuptor. Dupa ce s-a fiert conopida o luam din apa si adugam broccolul sicilian pe care il lasam sa fiarba pentru 5 minute. Il strecuram.pregatire

Le taiem marunt si le punem intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Presaram peste conopida condimentele, sare, piper, turmeric, boia de ardei, oregano, chili si uleiul de masline. Catelul de usturoi il taiem marunt si il punem peste conopida. Amestecam bine cu doua linguri pana se acopera legumele de condimente.

Se pune la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 20- 30 de minute, pana este bine rumenita.trio-de-conopida1

Se serveste calda! O puteti servi cu iaurt, mustar, alaturi de carne alba, rosie sau peste.trio-de-conopida2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: