Ciuperci champignon la cuptor umplute

Ciuperci champignon la cuptor

Ciupercile umplute sunt foarte gustoase si rapid de preparat. Un aperitiv ce se poate servi cald cat si atunci cand se raceste. Sau se poate acompania alaturi de o garnitua de legume la gratar, cartofi, un risotto, etc. Sunt foarte dragute si gustoase totodata si chiar vegetariene!Ciuperci umpute

Ingrediente:

  • 15- 16 bucati de ciuperci champignon proaspete, aici depinde cate vreti sa faceti, puteti si mai putine si mai multe
  • un ardei rosu
  • o tija de telina apio (optional)
  • patrunjel, oregano
  • o lingura de ulei de masline
  • sare, piper proaspat ras
  • parmezan sau cascaval
  • un catel de usturoi
  • putin unt

Mod de preparare:

Curatam ciupercile de pamant, le spalam cu apa rece, dace e nevoie de ajutam de buretele de vase. Le punem la stors. Rupem piciorusele. Ciupercutele pe punem intr-o tava unsa cu unt. Puteti pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt  sau intr-o tava termorezistenta.

Pregatim umplutura. Piciorusele le feliem marunt. Ardeiul il taiem bucatele mici. Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul de masline si catelul de usturoi taiat in cateva felii. Dupa un minut scoatem catelul de usturoi si adaugam piciorusele , telina si ardeiul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem putina apa daca nu vrem sa prajim, eu asa fac deobicei, sa fie mai light, mai sanatos, adica le inabus doar. Dupa ce sunt gata, aproximativ 5-10 minute, punem patrunjel tocat marunt si oregano dupa gust.Umplutura.jpg

Umplem fiecare ciupercuta cu acest amestec pana sunt gata. Deasupra punem parmezan ras sau o bucatica de cascaval de care vreti, prefer emmentaler, sau le puteti lasa fara, cei care nu mananca cu branza, da asa am auzit in ultima perioada ca lactatele nu sunt bune :D. Le stropim cu putin ulei de masline sau punem bucatele de unt printre ele. Le punem la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 30- 40 de minute, pana sunt rumenite deasupra.ciuperci la cuptor

Se pot servi alaturi de o salata de vara, iar ceea ce mie imi place foarte mult este combinatia dintre ciupercile astea si mustar, dar mustarul Maiale original, sunt mortale, va spun eu.Ciuperci la cuptor1

Foarte delicioase!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: