Tarta sarata cu anghinare si cartofi

Tarta cu anghinare

O tarta delicioasa fara ou si fara unt, foarte binevenita pentru vegetarieni si pentru cei care tin post. Am facut prima data un aluat pentru tarta fara unt si ou si sa stiti ca iese foarte bine, nici nu ma gandeam ca iese asa :P. Anghinarele dupa cum stiti inca este perioada lor si vreau sa profit la maxim de aceste bunatati. Daca inca nu ati pregatit sa nu va fie groaza de curatat sau de ce gust au, va spun eu ca au un gust rafinat, nu cred ca il pot asemana cu altceva. Da o tarta cu anghinare si cartofi, foarte satioasa si aspectoasa. Poate fi pus pe masa ca si aperitiv sau servit la o cina.Tarta cu anghinare si cartofi, sectiune

Ingrediente (pentru o tava de 28 cm diametrul):Ies 10-11 portii

-pentru aluat: 

  • 375 g faina
  • 180 g apa calduta
  • 120 ml ulei de arahide sau de care preferati
  • sare
  • o lingurita praf de copt

– pentru umplutura:

  • 6 bucati anghinare
  • 2 cartofi
  • un catel de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 2 lamai
  • o lingura de pecorino romano, parmezan
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • fulgi de ardei iute
  • o lingura de pesmet
  • lapte de soia si putin turmeric pentru uns

Mod de preparare:

Curatam anghinarele eliminand frunzele externe pana ajungem la inima tanara, taiem varful spinos circa doua treimi din anghinare si eliminam si piciorusul. Taiem in jumatate in sensul lungimii, scoatem puful din mijloc cu varful unui cutit, daca este cazul. Le taiem felii. Le punem apoi intr-un castron cu apa si lamaie, ele se oxideaza daca nu avem grija. Chiar cand ii curatam trecem cutitul prin lamaie la fel si mainile. Cartofii ii curatam si taiem feliute. Intr-o tigaie antiaderenta punem la calit uleiul de masline si catelul de usturoi. Dupa circa un minut scoatem catelul de usturoi si adaugam anhginarea (prima data tracem putin tigaie de la foc sa scada temperatura daca nu sare ulei). Lasam 5 minute sa se caleasca adaugam apoi cartofii si patrunjelul tocat marunt. Adaugam 3 cescute de apa si sucul de la o lamaie. Condimentam cu sare si piper, fulgi de ardei iute (optional) acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 30 de minute la foc mic.

Preparam baza. Intr-un vas incapator punem faina, sarea, praful de copt, uleiul si apa. Amestecam cu o lingura pana obtinem un aluat omogen si moale. Lasam putin sa se odihneasca pana este gata umplutura.Anghinare in tigaie

Pregatim tava cu hartie de copt. Luam aluatul si luam doua sferturi din el si il intindem cu sucitorul. Il punem in tava si il intindem cu mana si pe margini. Punem o lingura de pesmet si punem umplutura. Intindem restul de aluat, ne ajutam de o forma rotunda si taiem in mijloc si apoi spre lateral cu ceva mai mic facem gauri. Eu am folosit un capacel de la robot si un capac de sticla, va puteti ajuta si de forme de biscuiti. Punem deasupra. Marginile le unim si le facem cu furculita. Aluatul care a ramas facem cerculete si le punem peste tarta. Laptele de soia si cu turmericul il amestecam si ungem cu o pensula tarta.Pregatire tarta

O punem la cuptorul prea incalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana se rumenste bine.Tarta cu anghinare, sectiune

Sa aveti pofta!

Tarta sarata cu anghinare si cartofi

 

 

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Trackback: Chiftele din anghinare la cuptor | Bunatati culinare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: