Chiftele din anghinare la cuptor

Chiftele din anghinare1Am primit zilele acestea 10 carciofi. Da, am cumparat mai multe fructe si legume si uite asa am primit aceste bucati de anghinare (asa fac astia aici:D). Am facut cu anghinare paste, tarta si risotto. Dar de data asta am ales sa fac ceva mai deosebit. Crocante, calde, delicioase, lejere, vegetariane, la cuptor si minunate pentru o cina perfecta sau chiar si aperitive. Se pot servi atat calde cat si reci. Se fac usor, nimic complicat. Mereu prefer ceva la cuptor decat ceva prajit in tigaie, fie ea chiar si tigaie de gratar. Se umple casa cu fum, miros, murdaria care o lasa si altele. Tigaia apoi trebuie spalata aragazul, mama mia, cate sunt de facut. Asa ca la cuptor imediat le-ai pus si sunt gata. Sanatoase si lejere. Eu le-am manacat alaturi de o salata si mustar. Va invit si pe voi sa le pregatiti si nu veti regreta! Mergeti sa cumparati anghinare proaspata si pregatiti si voi!

Ingrediente (ies 15 bucati):

  • 10 anghinare
  • 3 catei de usturoi
  • un ou
  • 150 g de pesmet sau o miezul de la paine sfaramat
  • 40 g parmezan
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • oregano
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

Curatam anghinarea. Inainte de a incepe frecati-va bine mainile cu o jumatate de lamaie pentru ca altfel pielea si unghiile se pot pata. Se taie tulpina. Apoi se da frunzele jos pana cand se rup usor frunzele si se vede ca sunt crude jos catre tulpina. Se taie varful frunzelor apoi pe la jumatate. Se taie in doua si curatam apoi puful din interior daca are. Taim apoi in bucati mai mici si le punem intr-un bol cu apa rece si sucul de la o  lamaie. Apoi intr-o cratita incingem putin ulei de masline cu cateii de usturoi putin zdobiti ( la urma ii scoatem), nu ii tinem mult si adaugam anghianrea. Punem putina apa cu sucul de la o lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 15minute, pana este fiarta. Lasam sa se raceasca.

Punem anghinarea in robotul de bucatarie si lasam sa se macine putin, nu tare ca sa ramana si bucatele de anghinare. O punem apoi intr-un bol, adaugam pesmetul, parmezanul razuit, sare, piper, oregano, oul si patrunjelul taiat marunt. Le amestecam bine. Apoi formam bilute si le tavalim prin pesmet. Daca vreti puteti pune la mijloc putin cascaval de felul emmentaler sau provola sau maasdamer.Pregatire.jpg

Le punem intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Le ungem cu putin ulei de masline si le punem in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute, functia ventilat. Chiftele din anghinare

Sunt extra delicioase!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: