Tarta cu zucchini si morcovi

Tarta cu zucchini si morcovi1Tarta cu zucchini si morcovi

Deja am vazut ca si in Romania se foloseste termenul de zucchini, asa ca l-am folosit si eu. Dovleceii zucchini sunt foarte gustosi si putem prepara cu ei multe retete, de exemplu cele de chiftelute sau cea de omleta. Acesta tarta este foarte aspectoasa si va fi foarte apreciata la o masa festiva de musafirii vostri. Un aspect de primavara, plin de culoare si viata! Un aperitiv ce se poate servi atat rece cat si cald! Inca un lucru care pot sa va spun este ca morcovii si dovleceii raman crocanti!Felie tarta

Ingrediente:

-pentru baza eu am cumparat din comert o foaie de brseè, dar daca voi vreti puteti sa si faceti in casa

  • 250 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 g ulei de masline sau arahide
  • 120 g apa calda

-pentru umplutura:

  •  350 g de ricotta (branza de vaci sarata)
  • un ou
  • 4 zucchine
  • 3 morcovi lungi
  • o lingura parmezan ras
  • sare, piper

Mod de preparare:

Preparam prima data baza. Intr-un vas incapator punem faina, sarea, praful de copt, uleiul si apa. Amestecam cu o lingura pana obtinem un aluat omogen si moale. Lasam putin sa se odihneasca pana este gata umplutura.

Zucchinile si morcovi ii curatam si apoi ii feliem subtiri cu instrumentul de curatat morcovi, pe lungime.

Intr-un vas amestecam ricotta, parmezanul cu oul si condimentam cu sare si piper.

Intindem aluatul pentru o forma rotunda de 28 cm diametrul. Turnam peste umplutura de ricotta si apoi punem peste zucchini si morcovii. Fiecare felie de morcovi se ia si se invarte pana se formeaza un cilindru, apoi continuam cu inca o felie sau doua de morcovi. Pana se formeaza un fel de trandafir.

La fel procedam si cu dovleceii. Ii infingem in picioare peste ricotta. Formam acesti”trandafiri” pana este plina forma. Stropim deaspra cu ulei de maslie, oregano, putina sare si piper proaspat ras.Tarta

Punem la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 -45 de minute. Punem functia ventilat daca avem. Daca vedeti ca legumele se ard si baza nu e facuta, puneti o folie de aluminiu deasupra.Tarta cu zucchini si morcovi 2Tarta sectiune

Daca vreti sa fie cat mai colorata puteti adauga dovlecei galbeni, daca gasiti, eu nu am gasit.Tarta cu zucchini si morcovi 3

Se serveste calduta sau rece!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: