Eclere cu crema de vanilie, bignè

Eclere cu crema de vanilie

Dupa multa cautare si informare am ajuns sa fac si eu aceste eclere. Stiam ca sunt greu de facut si tot am amanat sa le fac, dar am prins curaj si uite ca le-am facut si nu sunt chiar atat de greu de realizat. Putina atentie si imediat am facut un desert simplu si elegant. Se poate umple cu mai multe tipuri de creme. Eu am ales crema pasticcera, una simpa si buna. Va invit si pe voi sa le faceti si o sa vedeti ce bune sunt.

Bignè cu crema

Ingrediente (pentru 15 bucati mai mici):Ecler

-pentru bignè

  • 90 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 150 g faina
  • o lingura de zahar
  • sare
  • 100 g unt
  • 3 oua mari

-pentru crema

  • 500 ml lapte
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 25 g faina
  • coaja de lamaie sau portocala bio (optional)
  • 100 g zahar
  • 300 ml frisca

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 de grade Celsius (180 de grade Celsius cele ventilate). Intr-o cratita antiaderenta punem laptele, apa si zaharul si le punem pe foc. Cand zaharul e topit, adaugam untul si continuam sa amestecam pana se topeste si untul si compozitia incepe sa fiarba. Adaugam faina cernuta impreuna cu sarea, dintr-o data. Amestecam foarte bine cu o lingura de lemn pana compozitia incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului. Nu va faceti griji pentru cocolase in punctul acesta, dar amestecati cat de viguros puteti. Mutati compozitia intr-un bol curat si lasati-o sa se raceasca. Adagati apoi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Puteti sa amestecati cu lingura de lemn, cu un tel sau sau cu mixerul la viteza mica, pana aveti o pasta omogena. Mutam pasta intr-un pos cu varful stea si spritam choux direct pe hartia de copt, lasand spatiu intre ele pentru ca vor creste la copt. Le nivelam varful cu degetul umezit, apoi dam tava la cuptor 18-20 min sau pana choux au crescut si sunt pufoase si rumenite.Preparare bigne

NU deschidem deloc cuptorul in timpul coacerii, indiferent cat de tare ne roade curiozitatea, pentru ca se lasa aluatul.  Dupa ce s-au copt, le lasam sa se receasca foarte bine inainte de  a face crema.

Pregatim crema. Intr-o oala punem laptele, miezul de la pastaie de vanilie si pastaia dupa ce am luat semintele si le lasam sa ajunga la punctul de fierbere. Galbenusurile impreuna cu zaharul si sarea le mixam pana devin o crema fina. Punem si faina si amestecam bine sa nu avem cocoloase. Punem apoi laptele, putin cate putin, si amestecam continuu cu telul. Apoi aceasta compozitie o turnam din nou in oala si punem pe foc mic amestecand continuu. Din momentul in care incepe sa fiarba, fierbem crema pasticcera 2-3 minute sau pana se ingroasa. Pe masura ce se raceste, se va ingrosa si mai tare. Punem apoi crema la racit intr-un vas si o acoperim cu folie de plastic sa nu faca crusta deasupra.Crema bigne

Frisca o mixam pana devine tare sa se poata modela.

Taiem eclerele in doua. Le umplem cu crema apoi frisca, punem capacelul si mai punem un mot de frisca. Le punem apoi la rece, daca stau putin ele se inmoaie si sunt mai bune. Inainte de a fi servite se pudreaza cu zahar!Eclere cu crema

Foarte bune si delicioase! Choux a la creme

Simplu si elegant!Bignè

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: