Dovlecei crocanti la cuptor

Dovlecei la cuptor cu parmezan

Un aperitiv gustos, sau o garnitura pe langa ceva carne. Se pregatesc repede, se pun la cuptor si sunt gata. Le-am facut prima data dar sunt foarte buni, crocanti si foarte gustosi.

Ingrediente ( pentru 4 persoane): 

  • 4 dovlecei marime medie sau nu fie mari sa aiba seminte
  • 2 linguri parmezan
  • 4 linguri pesmet
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se taie capetele si se tau felii subtiri aproximativ 1 cm de lati. Intr-o farfurie puneti pesmetul, parmezanul, sarea si piperul. Le amestecati bine. Treceti fiecare felie de dovlecel prin amestec si le puneti intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Cand sunt gata le stropiti cu ulei de masline si le puneti la cuptor pentru 15- 20 minute, pana se rumenesc frumos. Cuptorul il puneti pe 200 de grade Celsius.Dovlecei la cuptor.jpg

Se servesc alaturi de iaurt, sau asa simpli cu rosii si castraveti.Zucchini la cuptor

Deliciosi!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: