Legume la cuptor

O reteta divina!!! Pur si simplu de cand am descoperit-o o fac foarte des, aproape saptamanal. Mai ales ca acum sunt legume din belsug. O toamna bogata! Am mancat la cineva aceste legume, doar ca intr-adevar erau pentru gustul meu prea unse, dar le-am adaptat eu dupa mine si nu am pus asa mult ulei si au iesit super bune! Simple si usoare de gatit legumele intotdeauna te scoate din pana de idei. O cina perfecta si usoara!Legume la cuptor2

Ingrediente(pentru tava de aragaz):

  • 2 vinete marime mijlocie
  • 2 dovlecei
  • un ardei rosu
  • un ardei galben
  • un ardei verde
  • 100 g rosii cherry
  • 2 morcovi sau 150 g morcovi baby
  • 250 g ciuperci champignon (optional)
  • sare, piper proaspat macinat
  • oregano, busuioc, rozmarin, cimbru
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Spalam si curatam legumele. Le taiem cubutele. Vinetele trebuie lasate cu putina sare sa iasa apa amara din ele. Apoi le amestecam impreuna toate in tava de aragaz sau o alta tava mai mare. Le condimentam, punem mirodeniile si le amestecam bine.Legume la cuptor

Punem putina apa , aproximatv un pahar si le punem la cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Le lasam pentru 40-50 minute pana se rumenesc bine. Din cand in cand amestecam legumele sa fie rumenite pe toate partile. Se servesc calde alaturi de peste, carne sau alte bunatati care vreti.Legume la cuptor1

Foarte bune! Va garantez ca o sa refaceti aceste legume!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: