Dorada la cuptor cu legume

Dorada cu legume la cuptor1Un fel principal, un pranz, o cina care este foarte bine venita. In cateva minute este gata pregatita pentru cuptor si cuptorul isi face treaba mai departe. Nu necesita multe ingrediente, sunt la indemana oricui si pe gustul tuturor.

Ingrediente:

  • o dorada
  • 300 g rosii cherry
  • un ardei verde sau rosu sau galben, de care va place sau aveti
  • 2 dovlecei, zucchini
  • busuioc proaspat, patrunjel, rozmarin, oregano
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • cateva felii de lamaie

Mod de preparare:

Necisita ca dorada, pestele sa fie proaspat. Se curata de intestine daca de unde l-ati cumparat nu a facut acest lucru. Se taie pe burta si se scoate tot din el. Trebuie sa  fiti atenti la fiere sa nu o taiati ca se amareste pestele. Se curata de solzii pe care ii are. Il spalam bine apoi il stergem cu un servetel de bucatarie sa fie uscat. Il crestam si acolo punem feliile de lamaie si feliute de usturoi. La fel punem si in burta pestelui felii de lamaie si usturo chiar si niste crengute de rozmarin.

Pregatim apoi legumele. Rosiile cherry se spala si se tau cateva in jumatate cateva le lasati intregi. Ardei se spala, curata si se taie bucati mai mari. Dovleceii la fel se taie in bucati mai mari. Dorada cu legume la cuptor

Pregatim o tava termorezistenta. O ungem cu putin ulei de masline. Asezam pestele. In jurul lui asezam legumele. Le condimentam cu sare, piper si condimente. Punem si putin ulei de masline peste ele. Adaugam si o jumatate de pahar de apa in tava. Le punem la cuptor pentru 20 – 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, pana dorada este bine facuta si legumele la fel.Dorada la cuptor

Sa aveti pofta!

Lasă un comentariu