Somon la cuptor cu legume

Dupa o lunga vacanta, revin cu o reteta pentru pranz sau o cina usoara. Eu recomand pentru un pranz, pentru a nu manca seara proteina animala. Se pregateste foarte repede si imediat aveti un pranz delicios, satios, sanatos si unde mai punem ca e usor de pregatit. Am luat somon proaspat de la magazin, legumele aveam acasa si asa a mers treaba pe roate, in nici o ora pranzul era gata. Sa va spun cum am facut.Somon la cuptor cu legume1

Ingrediente:

  • 2 felii de somon , 350 g au avut ale mele
  • 100 g rosii cherry
  • un ardei galben sau ce culoare vreti
  • 2 cepe
  • sare, piper
  • condimente: oregano, rozmarin, busuioc
  • sucul de la o lamaie
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi daca nu era curat din magazin. Se spala si se sterge cu servetele de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se taie ceapa rondele. Ardeiul se taie in bucati mai mari iar rosiile se lasa intregi si doar cateva le taiati care le puneti peste somon. Pregatiti o tava care este termorezistenta la cuptor, cu ulei de masline. Asezati ceapa pe fundul tavii, apoi somonul si restul legumelor pe langa peste. Presarati cu sare si piper si condimente si putin ulei de masline. Turnati si sucul de la lamaie in tava. Il puneti la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius. Apoi il lasati putin in cuptor sa se patrunda aromele si apoi il serviti alaturi din nou de suc de lamaie. Legumele le folositi ca si garnitura!Somon la cuptor cu legume

Un deliciu. Foarte bun, cel putin mie imi place foarte mult. Simplu si elegant!Somon la cuptor cu legume2

Pofta buna!

Lasă un comentariu