Salata de paste cu legume

O reteta pentru perioada cat inca este cald, sa nu mai tinem aragazul prea mult deschis, sa ne fie noua ceva mai rapid si usor. Se fierb pastele se adauga legumele taiate si gata salata noastra. Eu o fac saptamanal in timpul perioadei de vara. Sunt foarte multe variante de salate de paste, aici mai am una pentru voi. Adevarul e ca iarna nu prea merge si sincer nici nu o fac iarna. Asa ca, inca mai este cald afara sa profitam de aceasta salata si sa o pregatim cu mult spor.Pasta rece

Ingrediente:

  • 200 g paste scurte, eu am avut rotite, foarte frumoase estetic 🙂
  • 300 g rosii cherry
  • un ardei rosu si unul portocaliu
  • 100 g mazare proaspata si fiarta
  • 100 g porumb din conserva
  • 80 g ton in ulei de masline
  • 100 g masline verzi sau negre
  • capperi, cateva bucati
  • un morcov taiat fasii
  • busuioc proaspat
  • sare, piper proaspat macinat
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Prima data fierbem pastele. Punem apa la fiert intr-o oala cu sare si le fierbem dupa modul de instructiuni dupa ambalaj. Le stoarcem si le putem spala cu apa rece, singura pasta care se spala, pentru ca avem nevoie de ea rece. Le lasam la stors.

Intre timp noi taiem legumele dupa preferinte. Amestecam apoi cu pastele, adaugam uleiul de masline, sare si piper proaspat macinat. Si sa nu  uitam de frunzele de busuioc care dau o aroma foarte buna. Amestecam bine totul si le lasam putin la rece sa se patrunda aromele si le putem servi.Salata de paste

Pofta buna!

 

 

Lasă un comentariu