Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prajitura razuita cu magiun1Prajitura cu magiun de prune

Aceasta prajitura este una clasica care nu lipseste din retetarul mamelor noastre. Asadar daca vreti sa aveti ceva clasic, traditional, simplu pe masa festiva, apelati cu incredere la aceasta prajitura. Aveti nevoie de magiun de prune sau gem de prune facut in casa. Eu tocmai am primit magiun de prune si am pregatit repede aceasta prajitura. Se pastreaza foarte bine ca nu are crema sau ceva ce sa se strice repede. O puteti servi si dimineata langa o cana de lapte cald. Nu am reusit sa fac poze cand am pregatit-o dar e usor de facut.Prajitura razuita cu magiun sectiune


Ingrediente pentru blat: (tava 32cm / 22 cm)

  • 3 galbenusuri si un ou intreg
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 5 ml esenta de rom
  • un praf sare
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g magiun de prune

Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile, oul, zaharul si esenta de vanilie le amestecam cu mixerul la o viteza mare pana avem o spuma. Apoi punem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu o lingura sau cu mana pana avem un aluat omogen. Un sfert din aluat il lasam pentru al razui restul si il punem la frigider, iar restul il intindem in tava pregatita cu hartie de copt. Il apasam cu degetele in strat uniform.

Pentru magiun facem asa: albusurile le mixam cu putina sare. Dupa ce s-au mixat bine adaugam zaharul si mixam pana avem o bezea tare. Adaugam nuca si magiunul si amestecam. O intindem peste aluat si apoi scoatem aluatul de la rece si il razuim deasupra folosind razatoarea cu ochiuri mari. Punem prajitura la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 30- 35 minute., pana este rumenita frumos.Prajitura razuita cu magiun

O prajitura pe gustul tuturor!

Prajitura cu magiun de prune1

Lasă un comentariu