Musaca de cartofi si vinete

O mancare foarte delicioasa si te saturi foarte bine de ea.

Ingredintele necesare:

800 g de carne de porc

o ceapa

12 cartofi potriviti, nici mari dar nici mici

3 oua

ulei

sare, piper

3 rosii

o vanata

9 linguri de bulion

100 g smantana

patrunjel, oregano

un ou+smantana+patrunjel (deasupra)

Modul de preparare pare sa fie acesta:

Cartofii se curata, se fierb si se fac pireu. In pireu nu se pune apa, pentru k va lasa atunci cand se vor pune la cuptor.

Se caleste ceapa. Cand este gata se adauga carnea. Se condimenteaza cu sare, piper. Cand carnea este alba se adauga bulionul. Se lasa sa fiarba pana se evapora apa. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 3 oua batute.

Vanata care trebuie pusa deasupra se prajeste pe oala cu gratar de la aragaz, ca si in poza.

Intr-o tava se intinde un strat de cartofi. Apoi se adauga stratul de carne si apoi un pic de smantana, apoi iar un strat de cartofi.

Deasupra se pun rosiile taiate, feliile de vinete. Se presara oregano.

Se introduce la cuptor 45 minute la 160 grade. Dupa 25 de minute se scoate si se pune oul batut, smantana si patrunjel, sare. Se pune din nou la cuptor pana este gata.

Se serveste calda sau rece, cu smantana sau simpla.

Pofta buna!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: